Content MarketingDigital MarketingInbound MarketingMarketing Automation

Hoe zit dat nu precies, waar zit het verschil?

Er wordt heel veel gesproken over inbound marketing, marketing automation en content marketing. Maar hoe zit dat nu precies, waar zit het verschil?

Inbound Marketing

gaat over uw marketing strategie en tactiek, wat u doet om van prospecten leads en uiteindelijk klanten te maken. Voor inbound marketing hebt u goede content nodig.

Content marketing

gaat dus normaal samen met inbound, sommigen zien het als onlosmakelijk onderdeel of zien inbound en content marketing als één geheel. Content marketing begint met copywriting en de productie van creatieve content. Deze content wordt gepland voor publicatie, distributie en promotie over verschillende kanalen.

Marketing Automation

start met een tool (HubSpot , Active Campaign, Marketo, Adobe Campaign,…) waarin alle leads als contacten terechtkomen (beetje CRM).  Deze tool helpt je om anonieme bezoekers te identificeren en vervolgens met scores de betere leads te identificeren voor verdere opvolging door sales. Marketing automation treedt in werking van zodra je een whitepaper wil downloaden of een webinar wil volgen. Automation staat inderdaad voor tijdsbesparing, want bij iedere actie van de consument kan een andere actie gestart worden. Bvb een drip campagne waarbij iedere week automatisch een mail wordt gestuurd.