AI MarketingDigital MarketingExperience Marketing

Personalisatie en real-time omni-channel experience, hoe doe je dat?

Personalisatie, 1:1 marketing, real-time omnichannel customer experience, AI, CDP, …
maar waarvoor doen we dit en hoe kan je het realiseren?

In verstaanbare taal:
Bedrijven willen de klant beter dienen. Tevreden klanten blijven langer en kopen meer.

Customer Data Platforms – CDP

De eerste vereiste is om alle data rond de klant inclusief voorkeuren en gedrag op één plaats samen te brengen, zoals bij een database. Dit is ruwe data waar nog wel wat werk aan is om te kunnen komen tot een single customer view. CDP’s zijn gebouwd voor marketers.

CDP  in meerdere flavors

Samenbrengen van klantdata en single customer view

Een database bevat de data, een single customer view (SCV) geeft een zicht op die gezuiverde data. Het samenbrengen van de klantdata en een single customer view bieden is de basis en de essentie van ieder CDP.

Gekende spelers zijn Segment CDP, Signal en Tealium Customer Data Platform.

Analytics en segmentatie

Met wat analytics kunnen we reeds spreken van inzichten en vaak (dynamische) segmentatie. Origineel was het opzet dat de marketing platformen met deze data, inzichten en segmenten verder aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld CDP geeft data en inzichten door aan Adobe Marketing Cloud.

Grote spelers: NGData, Datorama

Experiences

Maar zoals steeds, blurring is een typisch fenomeen van deze digitale tijd. Meer en meer CDP oplossingen gaan voor customer experience en bieden ook marketing executie aan.

Populair: Lytics en OptiMove.

Predictive marketing

Met AI marketing wordt momenteel nog vaak de glazen bol gebruikt. Je kan maar voorspellen als je over zoveel mogelijk goede data beschikt, vervolgens kan je met AI en machine learning het gedrag van klanten in de customer journey beginnen voorspellen. Momenteel zien we productaanbevelingen als concreet resultaat, waarbij natuurlijk de conversie van een mailing met producten die je echt interesseren veel hoger zal liggen. En wie wil nog lastig gevallen worden met advertenties van producten die je al lang hebt gekocht.

Zeer succesvol zijn AgilOne Predictive CDP en Custora. Beiden hebben ze de focus om de customer lifetime value (CLV) zo hoog mogelijk te krijgen.

CDP is nog een jonge markt

Dit is een begin, een decennium vol met snelle evolutie en nieuwe vendors. En ja hoor, we doe het bijzonder goed vanuit Europa, dit is een markt die ons ligt, laten we ervoor gaan.

Persoonlijk ben ik zeer opgetogen over de vele intiatieven, ook in België. Inzake AI marketing wil ik zeker Froomle vermelden alhoewel zij geen typische CDP vendor zijn. Maar wie weet, wat niet is,…